Logo Fokhus Mikrosement
Skredderveien 7B
1537 MOSS
Vi har alltid åpent etter avtale.
E-post: post@fokhus.no
Mobil: +47 90 24 33 33
Mobil: +47 91 56 78 03
Bilde av kart til Fokhus Mikrosement
FARGENAVN
BLANCO
FARGENAVN
LYS GRÅ
FARGENAVN
MELLOMGRÅ
FARGENAVN
MØRKGRÅ
FARGENAVN
KOKSGRÅ
FARGENAVN
OLIVENGRØNN
FARGENAVN
PERLA
FARGENAVN
LYS BEIGE
FARGENAVN
MØRK BEIGE
FARGENAVN
VARMBRUN/BEIGE
FARGENAVN
SORT
FARGENAVN
BLÅ
Våre farger er pigmenter som blandes ut i vann, ved å bruke den mengden det står i bruksanvisningen vil du få den fargen i fargepalletten, men om du bruker mer vann får du lysere nyanse og du kan da få mange flere nyanser ut av en farge/pigment. Det skal 2 lag med farget mikrosement og om du ser etter første laget att du ønsker en annen nyanse tilsetter du bare mer vann i fargen/pigmentet.

BRUKSANVISNING VÅTROM

Produktene som er bestilt har holdbarhets dato på:
Flytende produkter: 6 mnd
Tørre produkter: 1 år

DETTE ER VIKTIG FØR DU BEGYNNER:
Underlaget må være slett og konstruksjonen stabil.Med fliser som underlag, sjekk at det ikke er bom og att de sitter godt fast.Underlaget må være fri forstøv, fett og annet smuss som kan hemme heft (primer) 

Det anbefales å sette opp produktene etter lagene som skal legges, slik at man har oversikt over hva som hører til hverandre.

1.PRIMER
Primer kommer i 2 varianter.

1. Primer til sugende underlag som f.eks. spon, betong og avrettningsmasse osv. Skal blandes 1:1 med like deler vann.

2. Spesialprimer til ikke sugende underlag f.eks. fliser, laminat, glass og metall osv. Spesialprimer er ferdigblandet til bruk. Du begynner med å prime underlaget med primer. Påføres med rulle eller kost (anbefaler kost) Tørketiden beregnes til 2-3 timer.

TIPS: Om du primer mellom hvert strøk mikrosement, tørker den ikke ut så fort og gjør påføringen enklere. Hvis du da har spesialprimer, skal denne blandes ut 1:1 mellom lagene.

2. MR ELASTIC TIL NETTING

Bland basen til fibernettingen, Mr Elastic kompA(pulver) med Mr Elastic komp B(flytende) til den får en lett konsistens(kremaktig/mousse),dette er til å forsterke underlaget. Beregne ca. 2 kg sement til 1 m2 flate. Legg så fibernettingen i massen og dra stålbrettet over så nettingen bakes inn i massen, fyll deretter på med resten av basen så ikke nettet syns.

Tørketid ca. 24 timer.

Etter att base med netting er ferdigtørketpåføres ett strøk med primer før mikrosementsystemet.

Tørketid 2-3 timer.

3. MIKROSEMENT GROV (1 lag)

Bland mikrosement Grov med vann. Beregne ca. 1kg sement til 1 m2 flate. Massen blandes med elektrisk visp til det blir en konsistens som er lett/tynn å jobbe med og fri for klumper.Visp først en gang og vent 5-10min og visp igjen. Bland det du vil klare å bruke sånn ca. 0,5 t arbeid (da massen tørker forholdsvis raskt i bøtten). Bruk ett stålbrett å påføre mikrosementen i et tynt lag. (Dra massen godt utover).

Tørketid ca. 6 timer.

Når Mikrosementen er tørket kanden slipes med maskin eller for hånd for å fjerne nupper osv.  (Husk å rengjøre for støv) For å unngåsliping, glatt med stålbrett når mikrosementen begynner tørke/bli hard.Rens ofte stålbrettet med enfuktig klut når du glatter.

4. PIGMENT/FARGE

Pigmentet kommer i flaske og er målt opp til den mengden mikrosement medium du har bestilt, se innholds forklaring for din bestilling, bland vann og pigment/farge i en kanne, da har du den kannen med vann til å blande mikrosementen med og vil da få en jevn og lik farge, husk å riste kannen godt for hver gang du skal blande opp mikrosement da pigmentet vil falle til bunnen. Det er ikke sikkert man bruker opp alt farget vann, det avhenger av hvilken konsistens man liker å jobbe med.

5. MIKROSEMENT MEDIUM (1 lag Grov + 2 lag Medium)

Det fargede vannet ristes godt (om du har pigmentet i, pigmentet må ikke ligge igjen i bunnen) å blandes i Mikrosementen på samme måte som Grov og beregne 0,7-0,8kg pr m2 pr lag. Her blandes det også så mye man klarer arbeide på 0,5 timer.Mikrosementen påføres med stålbrett og dras ut i jevne bevegelser. Tørketiden er også her 6 timer pr strøk. Overflaten slipes til ønsket resultat og rengjøres for støv før neste lag påføres.For å unngå sliping, glatt med stålbrett nå mikrosementen begynner tørke/bli hard. Rens ofte stålbrettet med en fuktig klut når du glatter.

6. SEALER / IMPREGNERING

Når alle lag er tørre og rengjort for støv påføres sealer som fortynnes med 1.1 (like deler sealer og vann) påføres med kost (ca. 1m2 om gangen) og dra over med svamp i sirkler.

Her er det viktig at sealer blir smurt godt inn og ikke blir liggende i en dam ellers kan det forekomme hviteflekker.

Tørketiden her er 2-4 timer.

7. LAKK
Forsegle Mikrosementen med 2 komponent polyuretan lakk (4 deler lakk til 1 del herder) og påføres med egnetrulle for lakk og legg 2 lag

Tørketiden mellom strøkene er 6-8 timer.

Rør opp lakken med riktig blandingsforhold (bland ikke alt opp om gangen) la lakken stå ca 10min før du rører igjen (få ut luftbobler)Legg 2 så tynne lag som mulig, om lagene er for tykke vil det begynne herde fra toppen og man kan få luftbobler under.Lakken blir også hardest ved tynne lag.

TIPS.
Det kan med fordel slipes (litt avhengig av resultat du vil ha) mellom strøkene, støvsug etter sliping for å unngå støvkorn/struktur i neste omgang med mikrosement. Sett på en vifte ved tørketidene så får du sirkulasjon i rommet (ikke direkte mot mikrosementen) Rengjør stålbrettet godt for hver påføring.

Herde prosessen tar ca. 2-3 uker før ferdig herdet. Om du primer mellom hvert strøk mikrosement, tørker den ikke ut så fort og gjør påføringen enklere.

Da mikrosementen er levende, vil det ikke være heldig å «lappe» på da det vil mest sannsynlig bli fargeforskjeller og kanskje ikke se helt ut som naturlige sjatteringer.Hvis man ikke vil ha så mye sjatteringer, kan dette forminskes med bruk av PVC brett.

HUSK HELSE OG SIKKERHETSFORSKRIFTER OG BRUK VERNEUTSTYR MASKE OG BRILLER.


VEGGER/INTERIØR

Når du skal legge mikrosement i tørre rom/interiør osv følger du bruksanvisningen som over ,men du skal kun prime, ha 2 lag med medium mikrosement med farget/pigmentert vann og deretter påføre sealer.


P.S!

1.
Hvis du er fornøyd med den service vi gir deg. Legg gjerne igjen en kommentar på vår facebookside Fokhus (vi er deg evig takknemlig).

2.
Om du ikke er fornøyd vil vi gjerne vite det så send oss en mail på
post@fokhus.no så vi kan få gjort noe med det.